Ham Kakao Fasulyesi 250g
Kakao çekirdekleri, yüksek miktarda antioksidan içeren kakao fındıklarının ham halidir. Kakao ağacı, Güney Amerika kökenli, zambakgiller familyasından bir ağaçtır. Günümüzde, Asya ve Afrika'nın ekvatoral bölgelerinde de yetişmektedir. Çiçekler ve meyveler gövde üzerinde büyür. Kakao meyveleri fındık olarak adlandırılır ve sulu bir etin içinde yer alan birçok çekirdek içerir. Bu çekirdeklerden, Kolomb öncesi Orta Amerika halkları tarafından kullanılan uyarıcı bir içecek hazırlanmıştır. Daha sonraki dönemlerde, Avrupa ülkelerinde de kakao olarak popüler hale gelmiştir. Kakao çekirdekleri, fermantasyon süreci sonucunda kahverengi hale gelir. Ardından, besin maddelerinin büyük bir kısmını korumak için düşük sıcaklıklarda işlenir ve seçilir. Kakao yağı, kakao ve çikolata üretiminde kullanılır. Ayrıca, tek başına yenebilir veya tatlı bir tatlıya ek olarak kullanılabilir.